VVD: Waddenland als toeristische organisatie Het Hogeland

Op weg naar één toeristische organisatie in Het Hogeland genaamd Waddenland per 1 januari 2021.

Voor door en met de toeristische ondernemers klinkt de VVD als muziek in de oren.

Hoewel voor ons gevoel het aantal onderschrijvers klein is kom je al lezend tot de conclusie dat eigenlijk iedereen meedoet.

Wat ontzettend jammer dat de VVV-Bedum is afgehaakt. De toeristische ondernemers in Bedum doen wel gewoon mee, toch?

Toerisme is een heel belangrijke economische factor in onze, ook voor toeristen, fantastische gemeente. Ik hoef al onze juweeltjes niet op te noemen.

Het kostenplaatje liegt er niet om. Er wordt nu 24 uur gerekend voor de medewerkers, dat moet flink uitgebreid worden gezien de te verrichten werkzaamheden.

Een aantal opmerkingen:

Op blz. 4 wordt gesproken van Klein Geluk, hoewel er een uitleg bij is, moet ik aan het woord Klein wennen. Groot is je geluk wanneer je in deze prachtige gemeente mag wonen. De VVD denkt dat ook de toerist tijdens het verblijf hier erg gelukkig wordt.

Een kriebel krijgen wij bij het woord “kwaliteitstoerist”. Voor de VVD is iedere toerist hier welkom.

De Eemshaven als toeristische trekpleister, tja. De boot naar Borkum heeft er zijn aanlegplaats, dat is waar. Af en toe kwam er een leeg cruiseschip voorbij. Verder moet dit plan nog uitgewerkt worden denk ik.

Het “Da’s ja goud magazine” heeft een dusdanig positieve reputatie dat deze uitgave zeker in het geheel moet worden opgenomen. Heeft Waddenland hierover contact gehad met de makers ervan?

De raad gaat eigenlijk alleen over de te verstrekken subsidie, daar moet goed naar gekeken worden.

De ambitie straalt van het document af en het slagen ervan is van groot belang voor Het Hogeland. Aan alle betrokkenen veel succes!!

Tot zover.