VVD wil corona-testlocatie in Het Hogeland

De VVD-fractie in de gemeenteraad wil een corona-testlocatie in de gemeente Het Hogeland. De liberalen willen weten welke mogelijkheden er zijn. Zij hebben hier schriftelijke vragen over gesteld aan het college van burgemeester en wethouders.

Fractievoorzitter Stefan van Keijzerswaard; ,,Inwoners van Het Hogeland zijn voor het testen op corona aangewezen op testlocaties elders in de provincie. Op 24 augustus kwam een bericht naar buiten van de GGD’s en het ministerie van Volksgezondheid over te toenemende drukte bij de verschillende testlocaties voor corona. Nu het aantal besmettingen helaas weer toeneemt, zien we ook het aantal testaanvragen stijgen.”

Het ministerie van Volksgezondheid, de gezondheidsdiensten en de laboratoria zijn bezig om de capaciteit uit te breiden, zodat de komende periode meer mensen kunnen worden getest. Op 25 augustus (vandaag) gaat er een extra teststraat open in Veendam. De fractie van de VVD zou graag zien dat er in de gemeente Het Hogeland ook wordt ingezet op het openen van een tijdelijke testlocatie voor corona.

,,Voor een grote groep inwoners is de afstand, ook gelet op het langer gebruik maken van openbaar vervoer, reden om op voorhand niet te gaan. Een meer centrale locatie in onze gemeente zou hierbij een mogelijke uitkomst bieden. Dichtbij, snel en veilig.”; aldus Van Keijzerswaard.

De liberalen vragen het college om zich in te spannen om deze testlocatie te realiseren in de gemeente. Wat daarvoor nodig is willen zij dan ook graag weten. Van Keijzerswaard; ,,Gelukkig is het aantal besmetting nog steeds laag in onze gemeente. En laten we dat vooral zo houden.  Allereerst door ons aan de RIVM-richtlijnen te houden maar ook door het testen zo dicht mogelijk in de buurt te realiseren.“