VVD KOMT ALSNOG MET VANDALISME-VIDEO

Lijsttrekker Stefan van Keijzerswaard heeft inmiddels bij de politie officieel aangifte gedaan van vernieling en vandalisme. Naar aanleiding van het bekladden en verdwijnen van verkiezingsposters en -spandoeken. Waarbij op sommige VVD-posters zelfs SS-tekens waren aangebracht. Een wrang toeval wil, dat de VVD uitgerekend dit weekend van plan was om met een item over vandalisme te komen. Na uitvoerig intern beraad heeft de VVD besloten om alsnog met het item naar buiten te treden.

Stefan van Keijzerswaard: “We laten ons niet intimideren. We laten ons niet afschrikken, hoe bedreigend de vernieling ook. We willen gewoon voor onze standpunten blijven uitkomen. We willen gewoon met open vizier de politieke arena ingaan. Het is prima als men een andere menig is toegedaan. Dat is heel best mogelijk. Maar dan gaan wij met elkaar de discussie aan. Dan gaan we niet elkaars spullen kapot maken.”

 

Om die reden neemt de VVD niets terug van het standpunt dat ze in de video inneemt. En dat standpunt liegt er niet om: De VVD wil vandalisme keihard aanpakken, daders zowel inhoudelijk als financieel verantwoordelijk stellen en een lik-op-stuk-beleid invoeren voor zowel jongeren als de ouders daarvan. Stefan van Keijzerswaard: “Ik snap dat jongeren grenzen willen opzoeken. Maar dan is het aan ons om die grenzen duidelijk aan te geven.”

Zet cookies aan om de video te tonen.