VVD KOMT OP VOOR OPENBAAR ONDERWIJS

De VVD maakt zich sterk voor het behoud van het Openbaar Onderwijs in het hart van Bedum. En wil ook dat de buurt beter wordt betrokken bij de bestaande nieuwbouwplannen. Huidig VVD-raadslid en kandidaat Sietske Journée: “Persoonlijk ben ik ervan overtuigd, dat je dit soort dingen in samenwerking met de buurt moet oplossen. Door die onenigheid met de buurt duurt het allemaal langer dan strikt noodzakelijk.”

Sietske wil dat er beter geluisterd wordt naar de buurt. En dat men er samen uitkomt. Want de buurt is bang voor hetgeen er uiteindelijk staat te gebeuren met de vrijkomende plek. Want daar zijn op dit moment nog geen plannen voor bekend. Volgens Sietske past hier geen dictaat van een wethouder. Zij is het ook hartgrondig oneens met de wethouder, dat scholen aan vooral een nieuw gebouw voldoende hebben.

 

Sietse: “Als die eenzijdige nieuwbouwplannen doorgaan, staat de school niet meer in het centrum van het dorp. De Togtemaarschool wordt dan een beetje weggemoffeld op een achterafveldje, zonder voldoende parkeergelegenheid. Openbaar Onderwijs hoort letterlijk en figuurlijk centraal te staan. Het is belangrijk dat iedereen naar de school kan gaan waar hij of zij zich thuis voelt. Laten we zuinig zijn op het Openbaar Onderwijs.” 

Zet cookies aan om de video te tonen.