NADER ONDERZOEK NAAR NIEUWE SCHOOL UITHUIZEN

De Nieuwe School in Uithuizen is niet alleen nagelnieuw, het gebouw is ook nog nooit gebruikt. Staat nog steeds leeg omdat er onduidelijkheid is omtrent de veiligheid voor de schoolkinderen. De VVD is tegen de 3 miljoen die het Gemeentebestuur voor herbouw of verbouw van de school heeft vrijgemaakt. Lijsttrekker Stefan van Keijzerswaard: “Laten we eerst goed onderzoek doen naar het werkelijke instortingsgevaar.”

Dat de veiligheid voor de kinderen voorop staat, is ook voor de VVD duidelijk. Stefan: “De VVD is de partij van de veiligheid. Maar wij zijn tegen het mogelijk weggooien van een hele hoop geld. Wij willen dat er eerst goed onderzoek wordt gedaan naar de bouwkundige staat van het gebouw. De 3 miljoen voor verbouw is op dit moment ongefundeerd. Daar hebben wij grote moeite mee.”

 

“De nieuwe Gemeente het Hogeland wordt daardoor op voorhand opgescheept met een kostenpost van 3 miljoen. Zonder dat we precies weten wat er moet gebeuren. De huidige Gemeenteraad schuift het probleem voor zich uit.” Probleem bij De Nieuwe School in Uithuizen is het gebruik van dezelfde bouwplaten als die bij de ingestorte parkeergarage in Eindhoven.

 

Maar inmiddels heeft de Onderzoeksraad voor de Veiligheid vastgesteld, dat niet de bouwplaten verantwoordelijk waren voor de instorting. Het was de manier waarop die platen gebruikt werden. Stefan van Keijzerswaard: “Ga nou eerst eens kijken naar de manier waarop die bouwplaten in Uithuizen zijn verwerkt. Misschien is De Nieuwe School wel anders gebouwd. En dus hartstikke stevig. Dan hoeven we geen 3 miljoen weg te gooien.”  

Zet cookies aan om de video te tonen.