Zelf bepalen waar het geld naar toe gaat.

De VVD vindt dat inwoners van Het Hogeland zelf moeten bepalen waar in de toekomst de vele compensatiemiljoenen naar toe gaat. VVD-lijsttrekker Stefan van Keijzerswaard is daarover in gesprek geweest met Minister Wiebes: “Nu bepalen de zittende politici wat er met dat geld gebeurt. Dat vinden wij fundamenteel onjuist. Laat mensen hier zelf over beschikken. Het is HUN ellende, dus ook HUN geld…”

De VVD vindt, dat er teveel OVER de Groningers wordt gepraat en te weinig MET de Groningers: “Geef mensen de vrijheid om zelf te bepalen wat ze met die vele miljoenen gaan doen. Dat kan de oprichting van een coöperatie zijn, of de bouw van een gemeenschappelijke voorziening. Of een initiatief ter verduurzaming van de regio. Of, uiteraard, de verduurzaming van hun eigen huis, straat of omgeving. Maar laat ze hoe dan ook zelf beslissen.”

 

Stefan van Keijzerswaard wil voorkomen dat het opnieuw politici zijn die uitmaken hoe het geld verdeeld moet gaan worden: “De compensatiegelden zijn bedoeld om de economie en de leefbaarheid in ons gebied te vergroten. Leefbaarheid wordt bepaald door mensen. Inwoners moeten zelf de vrijheid krijgen om over de uitgave van dit geld te beslissen. We moeten voorkomen dat wij als politici gaan bepalen waar dat geld naar toe gaat.”