Mario Meijer

Mijn naam is Mario Meijer, ik ben 36 jaar en woon samen met mijn vriendin en twee dochters in - het allermooiste dorp van Nederland - Winsum. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als juridisch kwaliteitsmedewerker binnen het sociaal domein. Mijn hobby's zijn lezen, puzzelen en muziek maken. Verder doe ik aan zwemmen en spinning.

"Luister goed naar de burger en kijk niet alleen naar de papieren werkelijkheid."

In 2018 ben ik lid geworden van de VVD omdat deze partij het meest overeenkomt met mijn opvattingen en uitgangspunten. Ik vind het belangrijk om in gesprek te gaan met inwoners en niet enkel af te gaan op de papieren werkelijkheid. Teveel politici nemen voornamelijk beslissingen op basis van eenzijdige (door ambtenaren en bestuurders voorgekookte) informatie. Het beginsel van hoor en wederhoor staat bij mij voorop. Ik kan niet beloven dat ik alles kan en zal veranderen, wel dat ik goed zal luisteren en mijn best ga doen. Uiteindelijke bepaalt de kiezer hoe sterk het lokale VVD geluid wordt.

"Hoe meer onafhankelijkheid, des te minder overheidsbemoeienis."

We leven in een rechtstaat waarbij de overheid onder normale omstandigheden, zo min mogelijk inbreuk maakt op de fundamentele vrijheden. Tevens een overheid die zich inspant zodat de basisvoorzieningen op orde zijn (sociale grondrechten). Dit zodat we voldoende middelen hebben om in ons bestaan te kunnen voorzien, ons verder kunnen ontwikkelen, gezond, veilig en gelukkig kunnen leven. Als belastingbetaler mogen wij dat van de overheid verwachten. We leven in een prachtig land met veel mogelijkheden.

Daar tegenover staat de inspanningsplicht van de burger. Het recht op een uitkering schept bijvoorbeeld de plicht om daar indien mogelijk (met hulp van de gemeente of UWV) zo snel mogelijk weer uit te komen. Dit uiteraard op een - op de situatie afgestemde - manier met als doel zo snel mogelijk weer op eigen benen te kunnen staan. De gevallen waarbij het echt niet meer gaat, dienen wij met rust te laten. Daar horen we - simpel gezegd - goed voor te zorgen. Ik vind het belangrijk om vanuit die kernwaarden en expertise een bijdrage te leveren aan de lokale besluitvorming.