Gerard ten Brink

Gerard ten Brink, 41 jaar. Geboren, getogen en nog steeds woonachtig in Baflo. Ik ben naast het raadslidmaatschap werkzaam als financieel administrateur bij een bedrijf in de Eemshaven. Daarnaast ben ik ook actief als penningmeester voor stichting De Schakel en IJsclub Baflo.

In mijn vrije tijd ben ik vaak recreatief op de fiets te vinden, lees ik graag en bezoek ik regelmatig (Hogelandster) evenementen.

Sinds 2006 ben ik lid van de VVD omdat ik het als liberaal belangrijk vind dat ieder individu alle ruimte krijgt om zichzelf te ontwikkelen. Daarnaast is het in mijn ogen ook goed om mensen te stimuleren om zelf verantwoordelijkheid voor hun eigen leven te nemen.

Tussen 2014 en 2022 was ik actief als fractie-assistent voor de VVD in Winsum en aansluitend in Het Hogeland. Nadat Stefan van Keijzerswaard in mei 2022 werd benoemd als wethouder heb ik zijn functie van raadslid en fractievoorzitter overgenomen. De gesprekken met inwoners over hun alledaagse problemen en het kijken naar oplossingen en ondersteuning die je als politiek eventueel kan bieden maken dit erg leuk werk en interessant om te doen.

Als raadslid maak ik deel uit van het fractievoorzittersoverleg, de auditcommissie en de overleggroep aardbevingsdossier.

Mijn belangrijkste persoonlijke speerpunten zijn: • Een gemeente met een goede communicatie en dienstverlening voor de inwoners zonder betutteling, • Zo laag mogelijke gemeentelijke lasten, • Goed onderhouden wegen, fiets- en voetpaden, • Behoud van voorzieningen voor jong en oud in de verschillende dorpen.

Ik wil voor alle inwoners van Het Hogeland een benaderbare politicus zijn, neem dus gerust contact met mij op voor een gesprek. Mail naar gerard.tenbrink@raadhethogeland.nl