Berdien Bartelds

Mijn naam is Berdien Bartelds, 34 jaar, ambitieus, enthousiast, gedreven en nummer 4 op de lijst van de VVD Het Hogeland.

Wie ben ik?

Ruim 10 jaar geleden heb ik mijn ouderlijk huis in Gieten verlaten en ben ik verhuisd naar Ulrum. Ook Ulrum heb ik inmiddels achter me gelaten. Sinds enkele jaren woon ik met heel veel plezier samen met mijn partner, zoon en dochter in het buitengebied tussen Winsum en Sauwerd.

Ondanks dat ik niet geboren en getogen ben in deze omgeving, voel ik me er vanaf het begin helemaal thuis. Er gaat niets boven Groningen.

In het dagelijks leven ben ik werkzaam als beleidsmedewerker ruimtelijke ontwikkeling voor het buitengebied bij de gemeente Westerkwartier

Ik geniet van vooral van het gezin en het buitenleven. Met mooi weer fietsen we graag een rondje in de omgeving.  

Waarom VVD?

VVD is de partij die vanuit mijn eigen idealen het dichtste bij mij staat. De VVD geeft je de vrijheid om jezelf te ontwikkelen. Daarbij ben je ook zelf verantwoordelijk voor de uitkomst. Vrijheid en verantwoordelijkheid zijn belangrijke waarden voor mij.

Inmiddels ben ik al jaren lid van de VVD en heb ik me ook al een aantal jaren ingezet als steunfractielid.

Door mijn werk en mijn politieke hobby heb ik veel kennis van en ervaring met de gemeentelijke politiek.

Ik ga mij extra inzetten voor meer woningbouw

Er is een schreeuwend tekort aan betaalbare woningen, daar moet wat aan gedaan worden!

Woningen moeten en kunnen sneller gebouwd worden. Tussen de eerste bouwplannen en de daadwerkelijke oplevering zit soms wel tien jaar. Procedures moeten korter en bouwprocessen sneller. Het tempo moet omhoog.

Er moet ruimte komen voor vernieuwende woonvormen. Denk bijvoorbeeld aan woon-zorg combinaties, tiny houses, erfdelen etc.

Ook moet het makkelijker worden om met meerdere gezinnen of meerdere generaties op hetzelfde perceel te wonen.