Stefan van Keijzerswaard

Even voorstellen:

Mijn naam is Stefan van Keijzerswaard en 42 jaar jong. Ik woon samen met mijn man Christiaan in Uithuizen. Op dit moment werk ik als omgevingsmanager bij Rijkswaterstaat. Hier werk ik dagelijks aan toekomstbestendige, duurzame en vooral veilige mobiliteit voor de gebruikers van onze wegen en vaarwegen in Noord Nederland.

Daarnaast ben ik vanaf 1 januari 2019 raadslid en fractievoorzitter van de VVD Het Hogeland. Een functie die ik met heel veel plezier vervul en waar ik graag nog een periode meer door wil gaan.

Wat wil ik bereiken in de politiek?

In de politiek gaat het over mensen. Zeker als het gaat om de gemeente. De afgelopen jaren heb ik als raadslid mogen helpen om de nieuwe gemeente Het Hogeland op te starten. In die vier jaar hebben we als partij laten horen hoe wij de toekomst van onze mooie gemeente voor ons zien. Financieel gezond, basistaken op orde brengen zoals groenonderhoud, afval ophalen en veilige wegen. We ondersteunen lokale initiatieven. Er gaat heel veel goed in Het Hogeland en dat moet zo blijven. Maar er zijn ook zaken die beter kunnen.

 De komende jaren ga ik mij daarom inzetten voor:

·        meer geld voor wegen en fietspaden

·        straten die schoon en vrij van onkruid zijn

·        goed, veilig en betaalbaar blijven wonen

·        1.000 extra woningen bouwen

·        ondernemers ruimte geven om banen te creëren

·        lokaal en dichtbij blijven genieten van sport, cultuur en evenementen

·        lage lasten en belastinggeld verstandig besteden

·        communicatie met inwoners verbeteren

Waarom de VVD?

Ik ben in 2005 lid geworden van de VVD omdat ik deel wilde uitmaken van een groep mensen met een optimistische kijk op het leven. Ik ben ervan overtuigd dat een beter leven begint bij jezelf. Eerst probeer je het zelf en als het dan echt niet lukt, ook niet met hulp van je omgeving, dan pas is er een overheid die voor je zorgt.

Politiek is niet alleen saai, klagen en roepen dat je overal tegen bent. Nee, politiek is in mijn ogen, luisteren, kansen pakken, betrokken zijn, mogelijkheden creëren en het vooral samen doen. En als het dan ook nog op een gezellige manier kan, dan bereiken we volgens mij veel meer met elkaar.

Met liberale groet,

 

Stefan van Keijzerswaard